Българинът Яни Янков се доближи до финала на най-голямото музикално Балканско шоу "Звезде гранда", видя репортер на "Фокус"

Единственият нашенец в тазгодишното издание на мегашоуто стигна до 10-и кръг след ново впечатляващо представяне.

26-годишният перничанин изпълни отново (както и в предходните кръгове) песен на сръбската легенда Шабан Шаулич, както и на една от актуалните музикални звезди в западната ни съседка Слоба Раданович, с което получи гласовете на Светлана Ръжнатович (Цеца Величкович), Ана Бекута, Драган Стойкович - Босанац, Александър Милич (група "Милиграм") и Джордже Давид (рок група "Генерация 5"). Толкова гласове взе и неговият опонент в този кръг - Рияд Рахманович от Босна и Херцеговина.

Ментор на Янков е Снежана Джуришич, а на Рахманович - Вики Милкович.

Единствено Мария Шерифович не гласува за нито един от двамата. По регламент това, че тя не даде вота си за никого, означаваше, че опонентите трябва да преминат през бараж за участието си напред.

Там решението се взима от продуцента на шоуто Саша Попович, а той избра именно Янко Янков като първи избор сред всички, останали да се борят за местата си.

Тазгодишното "Звезде гранда" е в по-различен формат. В него участват едни от най-добрите участници от предходни сезони.

Преди 2 години Янков беше част от музикалния формат, но участието му беше прекратено поради заболяване от коронавирус.

Българинът вече е в 10-и от общо 14 кръга в най-голямото балканско певческо шоу!

Представянето на Янков и Рахманович може да гледате в прикаченото видео между 1:08:00 и 1:23:00, а баражът е от 3:00:30 до края.