Деси Слава виж колко е сладка!, възкликна поп-фолк певицата Емилия, гледайки архивни кадри на двете певици, изпълнявайки фолклорна песен в носии. "Много сме малки, да. Това е било преди 30 години", уточни Емилия. Тя беше гост в подкаста на Алпер Чочев в YouTube, където вече са гостували не една и две от родните звезди.

"Тука може би съм на 15, примерно, а тя да е била на 18. Хубави спомени", коментира певицата. Кадрите са отпреди славата да промени завинаги живота и на двете изпънилтелки, от времената, когато учат народно пеене.

"Едно, че сме от един град, познаваме се още много преди да сме били известни", разказва Емилия. Като по-голямата от двете, Деси Слава първа добива популярност, като прави първите си записи с "Пайнер" още през 1996-а, едва на 17 години.

"Тя много ми помогна за това аз да навляза като изпълнител. Водеше ме навсякъде на промоции с нея, даваше ми от нейните рокли", разказва за първите години от кариерата си Емилия. Дори признава, че за пръв път разкрива тези факти в публичното пространство. "Никъде не съм го разказвала това, то щото и никъде не са ме питали, де", коментира тя.

Емилия продължава разказа си за преплетените първи години на двете певици.  "Живяхме заедно в Димитровград, тя ме приюти. В една квартира живяхме заедно, деляхме си един наем", разказа певицата.

Деси Слава не пропусна да отбележи разказа за общите спомени на изпълнителките, споделяйки видео от гостуването на Емилия във Facebook. "Ах, че хубави години", умили се Деси.