Любовта може да те замая, да разбие сърцето ти. Прави те малко луд. Изпращате на шеметни върхове, после.... съкрушителни спадове. Това е, което Емели Санде споделя в своя емоционален пети албум  How Were We To Know. Светът добре познава гласа на  шотландската певица.

Независимо дали сте чули силата му на церемониите по откриването и закриването на Олимпиадата през 2012 г. или сте му се наслаждавали по време на някое от безбройните ѝ разпродадени концерти по целия свят - няма как да се сбърка.  И в този последен проект, издаден само година след нейния високо оценен  от критиката четвърти албум  Let's Say For Instance, Санде използва този глас в пълния му, удивителен потенциал.

11-те песни от  How Were To Know изследват интимните срещи с любовта във всичките   форми, заедно с риска, необходим за преследването ѝ. "След като си бил наранен, е много трудно да събереш парчетата отново и да си позволиш да бъдеш уязвим", казва Санде. "Така че мисля, че тези песни изследват смелостта на любовта и да обичаш другите, но също и себе си.

Тези песни бяха части от пъзел, който трябваше да сглобя, и сега ми се струва, че е подходящият момент да ги споделя. Това са  моите истории, историите на един безнадежден романтик. "

Очаквайте първият концерт на Емели Санде в България – 10 юли, Зала 1 НДК.