Една от най-известните комедиантки у нас празнува днес. Sofia24.bg ще ви разкаже за Албена Михова, която е родена на 18 април 1975 г. във Варна в актьорското семейство на Яким и Нели Михови. Губи майка си на 14-годишна възраст и ѝ се налага да пее в заведения, за да изкарва прехраната си. Обучава се две години в школата към драматичен театър "Стоян Бъчваров“ в родния си град.

През 1998 г. завършва НАТФИЗ със специалност "актьорско майсторство за куклен театър“ в класа на професор Николина Георгиева и асистент Живка Донева. Още като студентка е избрана за член на екипа на "Хъшове“, с който играе четири години. След това играе две години в "Шоуто на Слави“.

По-късно се включва към трупата на Малък градски театър "Зад канала“, но същевременно играе и в други театри. Освен в театрални постановки, тя играе и в комедийни телевизионни предавания, като по-късно участва в "Като две капки вода“ и "Маскираният певец“ (под маската на Лъвът).

Участва в "Ганьо Балкански се завърна от Европа", като влиза в ролята на дамата в парка. Друг филм от който я познаваме у Полицаите от края на града, където е в ролята на Маргарита Желева – Марги.

Признава, че много обича главната си роля в пиесата "Милионерът“ на Йовков. Играла е в спектаклите "Сатирично кабаре II“, "Сама жена“, "Провинциални анекдоти“, “Криворазбраната цивилизация" и като "Луди за връзване“.

Участва и в сериалите "101 далматинци“, "Принцеса Бътърфлай в битка със силите на злото“, "Хана Монтана“ и "Чаудър“.