По време на панел за предстоящия документален сериал за американската група "Бон Джоуви" "Благодаря, лека нощ: Историята на Bon Jovi“ на зимното престурне на Асоциацията на телевизионните критици в Пасадена, Калифорния на 9 февруари, фронтменът Джон Бон Джоуви разказа за вокалната травма, която е преживял, заплашваща "рязко да приключи всичко“.

"Нося се с гордостта, че съм истински вокалист", сподели той. "Пял съм с Павароти. Знам как да пея. Учил съм занаята 40 години. Не съм стилист, който само лае и вие. Знам как да пея. Така че, когато Бог ми отнемаше способността и не можех да разбера защо, шеговито казах, че единственото нещо, което някога е било в носа ми, е моят пръст. Така че нямаше причина за това."

Обяснявайки травмата на гласа си, Бон Джоуви разкри: "Една от струните ми беше буквално атрофирала. Та гласните ми струни, те трябва да изглеждат успоредни. Нека си представим, че едната е дебела колкото палеца ми, а другата е с дебелината на кутре. Значи силният избутваше слабия настрана. И аз не пеех добре. Така че занаятът ми биваше отнеман от мен."

Той продължи: "За щастие намерих хирург, който успя да направи един наистина авангарден имплант, за да изгради обратно струната. Процесът все още е в действие.“

Докато течали снимките на документалния филм, певецът не бил сигурен, че някога отново ще може да пее професионално.

"Казвам във филма, в последните епизоди: "Ако имах инструментите си обратно, с останалото мога да се справя“, каза той, според USA Today. "Мога да ти напиша песен. Мога да се представя на ниво, но трябва да си върна инструментите.“

По въпроса докъде се намира в своето възстановяване, певецът каза: "В рехабилитация съм от 19 месеца и половина и петък вечер (2 февруари на церемонията "Човек на годината“ на MusiCares) беше първият път, когато пях публично... Събота сутрин беше първият път, когато се събудих без множество гласове в главата си. Това беше най-хубавото усещане. Бях само аз. Така че работата ми е в процес."

Бон Джоуви добави: "Но, човече, дали пък нямаме страхотен филм и имам дяволски добър албум и се чувствам наистина страхотно относно всичко това. Дайте ми последното парченце от пъзела и ще с радост ще се върна обратно на работа."

Джон уточни, че "Благодаря, лека нощ" е пълен разказ за 40-те години на BON JOVI, който включва много кадри от интервюта от настоящи и бивши членове на групата, включително напусналия китарист и съавтор на песни Ричи Самбора. Очаква се лентата да дебютира в края на април 2024.