Нашата творческа свобода е абсолютно на 100%. Ние създаваме всичко, което искаме като послания в нашата колекция. Филмовите продукции те намират себе си в нашите дрехи - те виждат георите в нашите дрехи и избират това, което сме създали. Това заявиха дизайнерите от DEMOBAZA, които са , които са създатели на костюми за актьорите във филмите "Дюн" 2, "Междузвездни войни", "Игрите на глада",  в предаването "Животът на фокус" на Радио "Фокус"

"Харесват си стилове от колекции, харесват си определена посока. Имаме различни колекции с различна насоченост. Всяка една колекция разказва история и с различно послание", казаха дизайнерите. 

Във връзка с дрехите за "Дюн" в и ролята на пустинята в творчеството им двамата казаха, че за тях това е един много специален мотив, който използват за вдъхновение при създаването на дрехи. 

"Пустинята е нещо, което е много дълбоко заложено в изкуството и във вдъхновението на DEMOBAZA. Пустинята е мястото, където оставаш сам с мислите си, където само вятърът нашепва различни послания в съзнанието си и там можеш да стигнеш до баланс със себе си и природата си", категоричен е Димитър Сулев. 

Според Теодора Александрова в пустинята човек може да се срещне с Бог. Тя обясни, че неслучайно това е мястото, където според Библията Исус успява да стигне до Всевишния. 

"Пустинята за нас е сакрално място. Точно заради това тя широко присъства в изкуството ни", каза още Димитър Сулев. 

Дизайнерите разказаха, че са посещавали множество пустини на различни континенти. "Пустинята и преди, и след "Дюн" ще си остане нещо много важно във визията на DEMOBAZA", категорични са те. 

По думите им филмовите продукции адаптират героите си към дрехите. Категорични са, че никога не са се целили към индустрията. 

Те смятат, че в бъдеще изкуствения интелект ще помага на творците да изпипват детайли от техните творби. Категорични са обаче, че той едва ли ще замени човешкия фактор. Те разказаха, че екипът на Бийонсе поискал от тях определен тип визия, генерирана чрез AI, но те отказали и предложили да направят модела спрямо техните виждания и стил.