"Мое мило сърце" се роди от истината на моето сърце. Сърцето винаги знае кои са най-преките пътища, кои са твоите пътища. Осъзнах, че никой друг не може да ми каже кое е най-доброто за мен самата, кой е моят начин, моят път. Това каза Дивна в предаването "Човекът на фокус" на Радио "Фокус".

Песента се ражда, след един период, в който тя остава сама със себе си и тишината. "Направих една равносметка, че много влияния съм получила от музиката, която слушам и харесвам. В творчеството си откривах влияния и стилове, които са ме вдъхновявали. Казах си, че е време да се науча как да творя своята собствена музика от своето собствено сърце. След последната песен, която пуснах преди две години – "Витамин Д", не се чувствах пълноценна и си казах, че е време да намеря друг начин, защото очевидно този вече не работи за мен. Бях започнала да се ровя дълбоко в себе си, да работя вътрешно със себе си, търсейки начините, по които да преодолявам това, което ми се случва в живота и изобщо да живея по-пълноценно и осъзнато. Дотогава обаче не си позволявах наистина да се предам и да се доверя напълно на сърцето си и на живота, защото умът е много силно изразен в съвременната ни култура и той е водещият, а всъщност сърцето е това, което носи мъдростта и цялото знание, което вече е вътре в нас – на Космоса, на Земята, на Бог", сподели Дивна.

Най-големият успех за нея е да може да живее в своята истина. "Това е единственото, което има значение. Осмелиш ли се да направиш нещо, което може да е много нерационално и нелогично, но сърцето ти подсказва, тогава идва подкрепа от най-неочакваните места, от цялата вселена. Това е и моето послание с песента", каза изпълнителката.

Дивна описва себе си като човек, който винаги търси смисъла във всичко, което се случва, и всичко, което прави. "От малка имам това търсене, този порив за свобода, за истина, за справедливост. Преди го изразявах доста по-бунтарски", допълни тя.

Смята, че жените днес са затворили сърцата си. "Стремим се да бъдем твърде независими по един нездравословен начин и сме забравили силата на истинската женска същност, която е да преобразува, т.е. когато ние почувстваме тъгата или когато нещо лошо се случи, ние много лесно можем да го преобразуваме в нещо красиво. Тази песен всъщност е плод на един такъв процес в мен самата, осъзнавайки своята истинска женска същност и избирайки осъзнато да не творя от място на болка и да не изказвам мъката си. Другото нещо, което научих, е, че изпявайки словото, то е още по-силно сътворяващо", каза Дивна.