"Моите кандидати, за които ще гласувам, са Том и Джери", обяви в студиото на bTV Димитър Туджаров - Шкумбата. Топ имитаторът на Тодор Живков и други политически величия от старо и ново време е стигнал до констатацията, че "в света вече няма усмивка". Причина за това според него е "натрупаното огромно напрежение "по света и у нас". 

Човекът виц е винаги верен на нагласата си не само да разсмива, но и да го прави чрез осмиване - в случая на родните политици. "Ще предложа още на първото заседание на новия парламент да се приеме закон за сезонните работници. Защото и те работят само един сезон, като берачите на ягоди в Англия", захапа управленците ни Шкумбата. 

Майсторът на скеча и хумореската е натъжен не само от това, че светът е престанал да се усмихва, но и от криворазбраната политическа коректност. Но и за тази нерадостна ситуация той е изнамерил антидот под формата на нов анекдот, собствено производство. "Знаете ли каква е мечтата на европейската свекърва?", попита реторично в ефир Шкумбата. "Да й се падне жена за снаха".

Големият хуморист разказа още, че за подобни шеги е бил предупреден в Канада, че може да се озове зад решетките. "Бях на гастрол там по покана на българската общност със спектакъла си "Луд за отвързване". И попитах от сцената ако още бяхме с черно-бели телевизори, как щях да гледам мача Сенегал - Гана", спомня си култовият майтапчия.

"Място за хумор винаги има. Това е клапа, която помага да освободиш напрежението. В момента то е на ръба и трепти на крайна граница по цял свят. Ако не е усмивката да ни свали напрежението, не виждам как", добави той.