Разбрах, че никога не съм можел да пея и свиря моята музика. Това каза вокалистът от рок групата DeeStoned Деан Каменов в предаването "Пунш" на радио "Фокус". 

"С D2 тръгнахме като банда да се забавляваме. Всеки си влизаше и правеше каквото искаше. Всеки участваше в процеса. Моите лични музикални предпочитания винаги са били далеч от мейнстрийма. Доста рядко се случваше моя песен да влезе в обращение", каза Каменов. 

Той сподели, че е имал проблеми с гласа и заради това дълго време е трябвало да се възстановява. Именно през този период е преосмислил как да продължи своето развитие в музиката. 

"В един момент се оказа, че тези неща са ме изморили. Усетих категорични промени и проблеми с гласа. Процесът по възстановяването беше доста по-дълъг, отколкото ми се искаше, но ми даде възможност да видя нещата отстрани, да преценя какво съм искал аз, а какво се е случвало в действителност. Разбрах, че никога не съм можел да пея и свиря моята музика", обясни музикантът.

Вокалистът разказа и за своя нов проект. 

"Всъщност Deestoned идва от моята любима банда Queens of the Stone Edge. За мен DeeStoned е да живееш и да правиш музиката, която ти искаш. Тези песни са записвани в домашното студио, което направих. Там си записвам сърцевината на идеите. След това ги направихме с Файчето (Николай Маджаров). Финансирах ги по Национален фонд "Култура" като именно това ми даде срок да ги направя за една година. В началото започнах сам, а след това бързо стана китара и кахон", каза още той. 

Васил РУСЕВ