Елисавета Белобрадова съобщи от страницата си във фейсбук, че е била оперирана от тумор. 

"Изгубих си гласа преди няколко седмици. Постепенно такова. Получих много съвети за хомеождрокс (казвам хомеождрокс, за да не каже фейсбук, че пиша лекарство), за чайове, за лукове и за какво ли не.

И вероятно щях да ги спазя, ако ИМАХ ВРЕМЕ. Но аз съм в кампания и имам и спектакли, та човек не може да разчита на лука и викам "Я да ида аз на лекаря". Знам, знам, екстравагантно решение, но ето на!

Отидох. Един лекар, двама лекари - то ми било тумор. Викам на лекаря МАЙ НЯМА ДА СТАНЕ С ХОМЕОЖДРОКС, Той вика - май не!

Първа поука: Ходете на лекар.

После (вие това не го знаете), но аз от доста време кашлям само като лежа. И съответно решихме, че е алергия. То акари ли не изкарвахме със специални прахосмукачки, то антиалергични препарати ли не купувахме. По едно време ДАЖЕ се лягаше само в памук. Моля ви се, тая алергия и в хороскопа ми излезе. Накрая с мъжа ми съвсем сериозно пробвахме дали не съм алергична към него. Не съм. Какво се оказа - като съм легнела, тоя тумор се залепял на нещо си в гласните струни и предизвиквал страшно дразнене. Само дето излишно изгоних акарите - единствените живи същества, които не са ми правили забележка за нещо. Убедена съм, че и на този статус ще получа забележки.

Втора поука: Ходете на лекар.

Третото е, че имам нисък пресипнал глас, който напоследък лесно се изморява и като крещя (което аз правя редовно), направо ми се разказва играта. Обикновено крещя по работа, защото когато крещя по емпиричен път съм виждала по-добри резултати. А и защото съм невротичка. Обаче с тия болки вече не крещях, а пишех адски нервно на капслок в общи чатове. Но колкото и да пишеш на капслок - просто не е същото, разбирате ли ме. Не е същото. Сега, обаче, се оказа, че болката идвала от това нещо, дето ми било изкривили гласните струни и сега вече може би всичко ще е наред и аз ще крещя като младо момиче. Нямам търпение.

Трета поука: Ходете на лекар

Лекарят, съвършено и абсолютно разкошен, ми каза, че бил бая голям тумор. Вика "Направо си е имало шанс да се задавите." Викам "Е, това щеше да е адски нелепо." И се смяхме. Аз хъхрещо, той учтиво.

Четвърта поука - ходете на лекар.

Лекарят посредством едно тънко фенерче от джоба му и точно ЕДНО надникване ми спести пари за антиалергични препарати, усилия по отстранияване на мъжа ми и акарите, приемане на тонове лук, греяна ракия и хомеождрокси, а днес вече ме лиши и от съответния тумор.

Аз съм късметлийка, че страшно спешно трябваше да си оправя гласа, защото съм в кампания, та реших да ида на лекар. Не знам дали да благодаря на Мария Габриел за това.

А вие не бъдете като мен. Тоест, БЪДЕТЕ ОТЧАСТИ. Ходете на лекар дори да не сте в кампания. Страшно много глупости ще ви се спестят".

Няма нищо клето в този статус. Само радост и съответно съжаление, че не мога да съм на заседанията с колегите. Хора, ходете на лекар и да сте живи и здрави. И извинявайте за повторението, но аз го слагам за красота, нещо като алитерация:

Ходете на лекар.