БезГлоба 1 е иновативен стартъп, който създаде първата по рода си полуавтоматизирана платформа, позволяваща на своите клиенти да обжалват бързо, лесно и удобно наложени чрез електронен фиш или наказателно постановление глоби за превишена скорост, съобщават създателите на платформата. Стъртъпът е финансиран от акселераторския фонд за развитие Innovation Capital2. Платформата стартира своята дейност на 25.07.2022 г., като предлага своите услуги на всички потребители, без ограничение.



Платформата е създадена от млад екип юристи с широка правна експертиза, който е тясно специализиран в обжалването на електронни фишове и наказателни постановления. Платформата е програмирана да създава индивидуализирани жалби срещу даден акт, с който е наложена глоба за превишена скорост, а от страна на клиента не се изисква нищо друго, освен да въведе съответните данни от него.



Услугата се предлага ексклузивно на българския пазар, без да има аналог до момента, като алтернатива на установения до момента начин на обжалване, който в масовия случай е муден, скъп и времеотнемащ. Именно поради тази причина, клиентите на БезГлоба заплащат възнаграждение към платформата единствено когато наложената глоба бъде отменена изцяло или размерът ѝ бъде намален.



Платформата на БезГлоба е изцяло дигитализирана и достъпна от всяка точка на България, както на настолни компютри, така и на мобилни устройства, а потребителският панел позволява денонощен достъп на клиентите до подадените жалби, както и актуална информация относно всяко едно производство по обжалване на глоба, образувано въз основа на жалба от платформата.

###