Популярните инфлуенсъри бяха задържани в понеделник, след като излезе английска заповед за арест във връзка с обвинения за сексуални посегателства върху жени, пише BBC.

Апелативният съд в в Букурещ отложи заповедта за тяхното задържане. Въпреки това обаче, те и към този момент остават в ареста.

Говорителите на братята Тейт заявиха, че Андрю и Тристън отхвърлят всички обвинения. Те добавят, че обвиненията са стари, а братята били изключително притеснени от случващото се.

"Те определено отхвърлят всички обвинения и изразяват своето огромно разочарование, че такива сериозни твърдения се изкарват отново на показ без доказателства за това“, се казва в официалното изявление.

"Те ще оспорват обвиненията с непоколебима решителност“, се казва още в позицията.

Румънската полиция съобщи, че заповедта за задържането им е изискана от Великобритания по обвинения за експлоатиране на хора на територията на кралството.

Братята Тейт пристигнаха в съда с белезници на ръцете. Те бяха ескортирани от полицията.

Двамата не коментираха нищо пред журналистите, но докато излизаха от институцията, Андрю единствено се усмихна, когато бе запитан дали е готов да се върне у дома.

Техният адвокат обаче каза за медиите, че не знае много за заповедта за арест и не знаел дали властите разполагат с нови доказателства.