Последните дни беше публикуван скрийншот от чат между от жената на Зукърбърг и самия него, в който дискутират дали е добре в задния им двор да има осмоъгълна метална клетка за ММА борби, защото тя е обезпокоена, че е отделила две години от ценното си време да засади и отгледа зелена морава. Тук е въпросът защо те продължават да експлоатират тази тема и да решат този проблем лично, а не през мобилното приложение "Whatsapp". Това каза в предаването "Сценарий от бъдещето“ на Радио "Фокус“ с водещ Ива Дойчинова футурологът доц. д-р Мариана Тодорова по повод това, че съперничещите си милиардери се бяха съгласили да се бият през юни, когато Мъск написа в "Twitter", че е "готов за битка в клетка“, която се оказа, че може да бъде сведена до дебат.

Според нея има известна ирония в цялата тази история.

"Зукърбърк съобщи, че е ползвал времето на Ковид, за да бъде във върхова форма,  запалил се е по ММА-борбите и е тренирал с двама много известни спортни личности. По този начин той е търси компенсация на стреса и да бъде в добра форма. Тази новина вероятно е достигнала до Илон Мъск и той неслучайно му отправи преди няколко месеца предизвикателство за двубой, но сега Мъск му предлага да замени двубоя с дебат. Той допуска идеята, която е съвет от неговата майка, да се проведе битка с думи", обясни тя.

“Големият въпрос е защо технологичните лидери смятат, че подобни странични занимания са достатъчни за привличаме на внимание и ПР и са част от дебатите, в които хората потъват в безсмислени новини и казуси и все повече губят способността да мислят критично", добави футурологът.

По думите на доц. д-р Мариана Тодорова това издава несигурност и посочи че в едно от последните си интервюта той казва, че ако битката е кратка, ще победи той защото има предимствата на опита, тактиката, стратегическото мислене, което също е намек за бизнес уменията.