Президентът на САЩ Джо Байдън покани конгресмена Джаки Валорски да се представи по време на конференция във Вашингтон, очевидно забравяйки, че тя загина при автомобилна катастрофа през август, пише The New York Post.

"Искам да благодаря на всички вас тук, включително на избрани служители от двете партии - като конгресмен [Джим] Макгавърн, сенатор [Майк] Браун, сенатор [Кори] Букър, конгресмен Джаки, тук ли си? Къде е Джаки? Мисля, че тя планираше да бъде тук“, изрази увереност лидерът на Белия дом.

Конгресменът от Републиканската партия Джаки Валорски бе член на Камарата на представителите на САЩ от 2013 г. до смъртта си през 2022 г.

Байдън, който тази година навършва 80 години, стана най-възрастният президент на САЩ в историята. Критиците постоянно го обвиняват в негодност за поста, изтъквайки честите гафове и грешки, които прави.

Така преди седмица американският лидер не успя да напусне сцената без помощ. В изминалите месеци от мандата си той нарече своя заместник Камала Харис президент, обърка имената на щатите и се спъна, докато се качваше на самолет.