Продължението на филма на Джеймс Камерън "Аватар: Пътят на водата" счупи голям международен рекорд по време на единадесетия си уикенд в боксофиса. Филмът, който дебютира на 16 декември 2022 г., е дългоочакваното продължение на Джеймс Камерън след неговия хит "Аватар“, който все още е най-касовият филм на всички времена в световен мащаб, пише ScreenRant.

Филмът проследява  Джейк Съли (Сам Уортингтън) и Нейтири (Зоуи Салданя), докато се справят с родителството и завръщането на смъртоносни човешки сили на тяхната изолирана луна Пандора. От премиерата си в края на миналата година, филмът вече събра над 2 милиарда долара, превръщайки се в третия най-касов филм на всички времена.

Миналият уикенд приходите от боксофиса на "Аватар: Пътят на водата“ се покачиха до общо 2,26 милиарда долара в световен мащаб. Въпреки че не се изкачи повече в общата класация, той счупи един голям регионален рекорд. Сега той е номер 1 най-касов филм за всички времена в Европа, дори изпреварвайки оригиналния "Аватар".

Въпреки че продължението победи оригиналния "Аватар", все още има доста дълъг път да се извърви, за да стане филм номер 1 на всички времена. В момента "Аватар" има зашеметяващи брутни приходи от 2,923 милиарда долара, оставяйки "Аватар 2" на солидната разлика от около 650 милиона долара, която предстои да се покачи.

За съжаление на "Аватар: Пътят на водата", непрекъснатото му представяне в боксофиса се натъкна на сериозна конкуренция. Въпреки че Ant-Man and the Wasp: Quantumania има мрачна втора седмица за филм на Marvel, той все още успява да изпревари Аватар. Новите широки издания на Cocaine Bear и Jesus Revolution също работят в тандем, за да изтласкат продължението на "Аватар" до номер 4 в боксофиса през уикенда.

За да победи оригиналния "Аватар" със скоростта, с която се изкачваше през уикенда, "Аватар: Пътят на водата" ще трябва да работи още 27 седмици. Толкова дълго бягане не е напълно изключено, но всеки следващ уикенд ще печели все по-малко и по-малко, премествайки тази греда още повече. Силна конкуренция от предстоящите през март франчайз записи като Scream 6 , Creed III и Shazam! Fury of the Gods също така ще му създаде силна конкуренция на предстоящия пазар, което прави детронирането на "Аватар" малко вероятно, ако не и напълно изключено.

Какви ще са резултатите от отиващия си уикенд? Предстои да разберем.