Аутопсията на Матю Пери е завършена, чакат се токсикологичните резултати.  Причината за смъртта на Матю Пери не може да бъде определена точно и са необходими допълнителни разследвания, съобщава Sky News. 

И други медийни публикации цитират сведения от съдебните лекари, които все още не са успели да установят причината за смъртта на 54-годишния актьор, най-известен с ролята си в телевизионния сериал "Приятели". 

Капитанът от полицията в Лос Анджелис Скот Уилямс, който ръководи отдела за грабежи и убийства и разследва смъртта на Пери, каза, че "причината за смъртта може да не стане известна известно време, но на този етап не се подозира злоупотреба". Причината за смъртта ще бъде определена от съдебната служба на окръг Лос Анджелис, която в неделя официално отложи констатацията си в очакване на допълнителни изследвания.

Той допълни, че може да минат няколко седмици, преди да бъде постигнато окончателно официално заключение относно причината за смъртта на актьора и тялото на Пери да може да бъде предадено на семейството му. 

"Предварителните резултати за причината за смъртта на Матю Пери са неубедителни и причината за смъртта все още не е установена. В този контекст ще бъдат направени допълнителни изследвания, включително токсикологичен доклад".

Членове на семейството казаха в съобщение, че са с разбито сърце от трагичната загуба на Матю: "Съкрушени сме от трагичната загуба на нашия любим син и брат. Матю донесе толкова много радост на света, както като актьор, така и като приятел. Всички вие означавахте толкова много за него и ние оценяваме огромната реакция на любов към него". 

Звездата от "Приятели" Матю Пери беше намерен мъртъв в събота в хидромасажно джакузи в дома си в Лос Анджелис, съобщиха източници от правоприлагащите органи в неделя. 

Властите реагираха около 16:00 часа в дома му. На мястото не са открити наркотици, казаха източници, но източник каза на The Times, че са намерени множество лекарства, отпускани с рецепта и следователно токсикологията ще бъде част от разследването.