"Кралицата можеше лесно да прощава. Да се държи благородно в изключително тежки ситуации и да бъде винаги с високо вдигната глава". Това коментира Антонина Стоянова в интервю пред NOVA.

Тя разказа и за двете си лични срещи с кралицата. Първата е по времето на дейността й като дипломат в българското посолство в Лондон. Тогава е сред поканените на 70-годишния юбилей на кралицата.

"Тя мина протоколно през българската делегация, която се състоеше от посланика и мен. Беше изключително засмяна и мила", разказа Стоянова.

"Втората ни среща беше през 1998 г. по време на официалното посещение на президента във Великобритания. Аудиенцията трябваше да е 30 минути, но продължи много по-дълго. Кралицата прояви изключителна любознателност за новите събития в България, каква страна искаме да бъде. Направи ми впечатление нейното благородство, доброжелателност. Излязох с много леко сърце. Това беше голяма школа за бъдещите ми срещи с други монарси. След това тя изпрати принц Чарлз да посети България", заяви Стоянова.