Хората, които не се занимават с бойни спортове, гледат жените с малко недоверие. Това каза в сутрешния блок "Добро, утро България" на Радио "Фокус" европейската шампионка при жени в стил "Фул контакт“ в категория 52 килограма Александра Димитрова.

"Все едно не сме достатъчно добри за този спорт. Но хората, които са по-навътре в нещата знаят, че ние също влагаме толкова усилие, колкото мъжете и се отнасят към нас със същото уважение. Женските битки даже са по-интересни от някои мъжки", каза европейската шампионка.

Тя каза, че до момента най-трудно ѝ е било да повярва, че наистина може.

"В България конкуренция почти няма. Жените, занимаващи се с кикбокс, се броят на пръстите ми. Не можех да си направя правилна самооценка в световен мащаб. Зад успеха стоят много тренировки. По време на състезание хората не виждат многото лишения, защото им се налага да сваляме килограми", каза още Александра Димитрова.

"На 21 години съм и имам около 60-70 медала. На 12 години започнах да тренирам таекуондо в родния ми град Плевен, след това се преместих в София и продължих да тренирам, но постепенно започнах да се занимавам и с кикбокс", заяви тя. 

Димитрова сподели, че е участвала в европейското първенство в най-многобройната и конкурентна женска категория, а на осминафинала е победила представителка на Германия - вицесветовна шампионка и поставена под номер 2 в световната ранглиста.

"На четвъртфинала победих испанка – състезателка на "One сhampionship", а финалът ми беше срещу двукратната световна шампионка и поставена под номер 1 в световната ранглиста – представителка от Турция", допълни Димитрова.