Наум Шопов-младши празнува рожден ден днес, научи Sofia24.bg. Той е лекар и актьор. Известен е с ролята на д-р Тасев от сериала "Откраднат живот“. Внук е на големия актьор Наум Шопов и син на не по-малко известния Христо Шопов. Наум Христов Шопов е роден на 12 юни 1993 г. в София.

Прадядо му по бащина линия е основател на Старозагорския театър, а прабаба му е актрисата Мара Шопова. Дядо му и баба му също са известните Наум Шопов и Невена Симеонова. Родителите му също се посвещават на актьорската професия. Баща му Христо Шопов става много известен с ролята си на Пилат Понтийски в "Страстите Христови“, а майка му Мариана Станишева е актриса и кастинг директор. Леля му Лиза Шопова пък е актриса и театрален режисьор, а братовчед му Асен Мутафчиев също е актьор.

През 2018 г. Наум Шопов се дипломира като лекар в Медицинския факултет на Софийския университет. Първата му поява на сцената е в спектакъла "Кукувицата“ в Народния театър, когато е едва на седемгодишна възраст.

Учи в столичното 134 СУ "Димчо Дебелянов“. Като ученик участва с епизодична роля във филма "Тъмни води“ от 2003 година, в който изпълнява ролята на младия Лоренцо Ламас. Участва в "Октопод 2“ и в българския "Коледата е възможна“, където си партнира с родителите си.

Най-значимата му роля е в лекарския сериал "Откраднат живот“, където играе д-р Борис Тасев, който е коремен хирург в болница "Св. Кирил“, директор и собственик на болница "Св. Анастасия“. От 2022 г. е водещ на реалити предаването "Ергенът“.