Няма да станем свидетели на очакваната като събитие на Лято 2023 сватба на Рупърт Мърдок и Ан Лесли Смит, по-млада от него с 25 години.

Милиардерът медиен магнат Мърдок и по-младата му годеница развалиха годежа си само седмици след като обявиха, че ще се женят, информира CNN.

Списанието Vanity Fair, което първо съобщи новината във вторник, отбеляза, че "раздялата слага край на вихрен роман, който генерира заглавия по целия свят".

Връзката на Мърдок и Смит стана публична по-рано тази година, когато бяха заснети на почивка на карибския остров Барбадос.

На 20 март Синди Адамс, която пише светската колона за таблоида New York Post на Мърдок, съобщи, че двамата са се сгодили.

"Страхувах се да се влюбя, но знаех, че това ще ми е за последно", каза Мърдок на Адамс тогава, като допълни: "Но е хубаво. Щастлив съм. И двамата с нетърпение очакваме да прекараме втората половина от живота си заедно".

От своя страна, вече бившата бъдеща г-жа Мърдок, която преди това беше омъжена за покойния кънтри певец Честър Смит, описа пред журналиската връзката си с милиардера като "дар от Бога": "Вдовица съм от 14 години. Подобно на Рупърт, съпругът ми беше бизнесмен, така че говоря езика на Рупърт. Споделяме едни и същи вярвания".

Очакваше се сватбата да се състои в края на лятото и двойката се надяваше да прекара времето си между Калифорния, Монтана, Ню Йорк и Обединеното кралство.

Ако беше се осъществил, бракът щеше да бъде петият за Мърдок.

От предишни бракове той има шест деца, а преди да се влюби "за последно" в Ан Лесли Смит,  бе женен за австралийската стюардеса Патриша Букър, за родената в Шотландия журналистка Анна Ман и родената в Китай бизнесдама Уенди Денг.

Мърдок е председател на Fox Corp. и изпълнителен председател на News Corp.

Не е ясно какво се е случило между Мърдок и Смит след обявяването на годежа, а говорител на Мърдок отказа коментар.