Вой на сирени и минута мълчание… Не стигат…

7 ноември, 20 часа и 35 минути. Изстрели проехтяват в района на Елхово до границата с Турция. Животозастрашаващи – не! Животоотнемащи. Точно тези изстрели се оказват фатални за 32-годишния младши сержант Петър Бъчваров – граничен полицай, работил в системата на МВР от 8 години. По ирония на съдбата губи живота си в изпълнение на служебните си задължения ден преди Архангеловден – професионалния празник на полицията. Какво точно се случи на браздата в онази фатална нощ?

Поглед и към в парламента – дрязги за парите в хазната и маратон от срещи между политическите партии на фона на протести под прозорците на депутатите. ГЕРБ седна на една маса с "Продължаваме Промяната“, а след това и с БСП. ДПС също разговаря със социалистите, а "Демократична България“ – с бившите си коалиционни партньори от "Промяната“. Какво си казаха парламентарно представените партии?

И тази седмица продължиха консултациите за съставяне на правителство при президента Румен Радев. Четвърти на "Дондуков“ 2 бяха от "Възраждане“. Докъде стигна конституционната процедура по връчването на първия мандат? Ще имаме ли редовно правителство?

Всичко това, подплатено с експертните коментари, които търсихме за вас през цялата седмица.

Ако сте изпуснали нещо от изминалите 7 дни, слушайте обзорното седмично предаване "Темите от седмицата на Фокус“.