"Възраждане" иска да обедини всички партии срещу ГЕРБ и ДПС. Това заяви народният представител от "Възраждане" Цончо Ганев в кулоарите на парламента във връзка с възможностите за съставяне на правителство с втория и третия мандат, предаде репортер на "Фокус"

"Вариантът остава един-единствен - това е да застанем всички, които сме се обявили, че сме срещу ГЕРБ и ДПС и да имаме правителство, което е с ясно и точно определени приоритети", заяви той. 

"По тези политики, по които се разминаваме, да попитаме българския народ и да процедираме по този начин", каза още Цончо Ганев. 

По думите му обаче отказът на "Продължаваме промяната" да допуснат подобна конфигурация "застават и подкрепят ГЕРБ и ДПС". 

"Винаги сме казвали, че с ГЕРБ и ДПС няма да участваме под никаква форма и точно за това предлагаме на всички партии да застанем заедно и да имаме мнозинство", категоричен бе той. 

Попитан за липсата на реална дейност от парламента, той каза, че вече миналата седмица е трябвало да е бил приет Правилника за дейността на Народното събрание, а вече да са били сформирани и комисиите, за да може да се отпуши законодателната дейност.