Трагикомедията "Дакота" от Жорди Галсеран отново намира своята сцена в България, след като последно беше играна тук преди няколко години. За заплетения сюжет на пиесата, за ценното в нея и за ефекта върху зрителя разказа в "Животът на Фокус" по Радио "Фокус" Майа Тинкова - продуцент и актриса в спектакъла.

Ако не сте гледали "Дакота" или пък е било отдавна, нека припомним, че главният герой Иполит преживява травма, след която започват да му се случват най-различни истории, в които неговото въображение и реалността се преплитат почти неразличимо. Ситуациите са комични, но цялостният сюжет на произведението е всъщност по-дълбок и отлично изпълнява една от главните цели на изкуството - кара ни да си задаваме важни и лични въпроси.

Майа Тинкова разказа за предизвикателствата в това да поставяш отново вече много добре играна пиеса от друг състав, да поемаш по пътя на актьорството на зряла възраст и да си независим артист и продуцент.

Целия разговор може да чуете в аудиофайла към статията, а повече за следващите представления може да научите тук: https://www.facebook.com/playdakota

"Животът на Фокус" е предаването на Радио "Фокус", което превръща плавния преход от края на работния ви ден към прекрасната ви вечер в забавно, информативно и музикално преживяване. Може да слушате всяка седмица от понеделник до четвъртък след новините в 17:00 чак до новините в 20:00. Бъдете с нас!