В 12:00 часа в  Министерския съвет ще бъде подписано споразумение между ръководствата на "Булгаргаз" и турската държавна енергийна компания BOTAŞ, информира правителствената информационна служба.

Споразумението ще бъде подписано в Гранитната зала на Министерския съвет. По силата на това споразумение "Булгаргаз" ще получи достъп до терминалите и газопреносната мрежа на турската държавна енергийна компания BOTAŞ. Договорът се сключва за срок от 13 години. Документът ще бъде подписан от ръководствата на "Булгаргаз" и BOTAŞ в присъствието на министъра на енергетиката Росен Христов и турския министър на енергетиката и природните ресурси Фатих Дьонмез.

След подписването премиерът Гълъб Донев ще проведе среща с министрите Христов и Дьонмез, на която ще бъдат обсъдени и други възможности за сътрудничество в сферата на енергетиката между България и Турция, се казва в прессъобщението. споразумение между ръководствата на "Булгаргаз" и турската държавна енергийна компания BOTAŞ, информира правителствената информационна служба.