През 2006 година Рени е диагностицирана с хронична бъбречна недостатъчност вследствие на анорексия. Седем години по-късно тя започва своята хемодиализа 3 пъти седмично и така вече 11 години е в списъка на чакащи за бъбречна трансплантация.

"Родната ми майка – биологичната, просто изчезна. Тя знае за моето заболяване, обаждах ѝ се да я помоля да ми помогне и да стане мой донор. Тя каза "Нека баща ти те гледа как умираш". Баща ми почина. Той имаше желание да стане мой донор, но почина", казва жената пред NOVA.

Всичко започва, когато след гимназията заминава да учи във Франция, където се разболява от анорексия. "Много исках да отслабна и изглежда прекалих. Започнах да припадам и се наложи да се прибера по спешност. Приеха ме в Александровска болница пред клинична смърт", спомня си Рени.

По трудния път тя обаче не върви сама. С нея и до днес е гимназиалната ѝ учителка по френски език Любка Дамянова. "Рени е моя ученичка, която завърши през далечната 2001 година, но учителят е учител не само в клас. Ако се опра на романите във Френската литература - стигаш до една страница и ти казват, че ако искаш всичко да се оправи, трябва да отидеш на друга страница. Значи аз искам да се върнем на тази първата страница и всичко за Рени да се оправи, защото просто не е честно", споделя преподавателят.

Нужната сума е 75 000 евро, за да замине Рени на лечение в Беларус. Ученици от гимназията, която тя завършва, набират малка част от средствата чрез благотворителен концерт, но оставащата сума е непосилна за семейството.

Синът на Рени мечтае само за едно: "Мама е много добър човек и много искам да се оправи, че да може пак като преди да излизаме и да имаме повече време заедно".