Мизерия, течове от тавана, минусови температури през зимата и над 40 градуса през лятото. Залата "Левски Триадица", в която се раждат нашите златни момичета по художествена гимнастика, е в окаяно състояние и се нуждае от спешен ремонт.

След дълги години какви ли не опити да се набави необходимата сума от самите тях, най-накрая има подписан договор с Министерството на младежта и спорта, но клубът трябва да се включи със съфинансиране на 50% от общата стойност.

Необходимата сума е 210 000 лв. и е непосилна за тях.

"Съоръжението е построено специално за художествена гимнастика, има височина и настилките. Но дотук. Оттам нататък се справяме със студ, с жега, с недостатъчно добра вентилация. Ние като клуб с идеална цел, можем само да поддържаме. Благодарни сме на родителите, че кой с каквото може се включва и поддържа. Но не можем да направим нещо голямо като топлоизолация", заяви пред NOVA Мария Кънчева, треньорка.

"Зимата е ужасяващо, навличала съм се с много дрехи, трябвали са ми 2-3 часа да се стопля. Лятото в жегите беше кошмарно", заяви Мадлен Радуканова.