Президентът на Русия заплаши, че страната може да отговори на доставките на далекобойни оръжия в Украйна в четвъртък. Според Путин държавата му можела да изпрати подобни оръжейни системи в региони на света, където могат да бъдат използвани за атака срещу важни обекти. Темата пред NOVA коментираха журналистът Чавдар Стефанов и Васил Данов, член на УС на Съюза на офицерите от резерва "Атлантик".

"Путин не се е разделил с риториката и лъжите си. Що се отнася до това дали може да предадат на някоя държава, която е близка до друга, оръжие, с което да обстрелват – вижте как лъже самия той, миналата година предоставиха ядрено оръжие на Беларус. Руският президент разхвали тогава, но сега си мълчи", заяви Стефанов и допълни, че пресконференцията му е била направена във връзка с отбелязването на 80-годишнината от съюзническия десант в Нормандия.

Според Данов това е традиционната риторика на руския президент. "Той смесва вече много голям процент лъжа с много малък истина. Това е поредния му опит да размени местата на жертва и на агресор. Представя се сега за пострадал от украинските ракети, като обвинява Запада, който ги е предоставил", съобщи той.