"Важното в момента е да се взимат трезви решения. Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще се събере днес да направи анализ на ситуацията от гледна точка на мандата“ Това каза пред bTV председателят на Народното събрание Росен Желязков за записа от Националния съвет на "Продължаваме промяната“.

Желязков уточни, че не е слушал целия запис, а е чел заглавията в медиите, свързани с него.

Риторичен въпрос е дали с изваждането на този запис в този момент не се минира процесът по съставяне на правителството с втория мандат, коментира председателят на НС.

Той отказа да коментира поста във Фейсбук на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова: "След всичко, което чух днес, единственото, което ще им кажа е: "вратата е ей там".

"Ние трябва да съумеем в момента да върнем доверието в процеса, а доверието в процеса може да се върна само ако съставът на кабинета бъде достатъчно балансиран, а не кабинет с политически задачи, които още на първите седмици и месеци ще взривят доверието. И тогава ще се сочи някой за виновен – в случая ще се сочи ГЕРБ за виновен, че е развалил кабинета“, коментира Желязков.

Той обяви още, че не е вярно, че номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел почти се е разплакала по време на разговорите с ПП-ДБ и напомни, че е участвал в тези разговори. 

"Който познава Мария, знае, че тя не е от момичетата, които плачат. Този разказ има белезите на една много неприятна презентация на жената в политиката като нещо ретроградно – видите ли в един момент няма кураж и си изпуска нервите. Тази интерпретация е вредна", подчерта председателят на парламента.