Нямам нищо против Асен Василев да е министър на финансите, защото само участието в управлението на финансите, които в последните две години са докарани в това състояние, е гаранция за излизане от ситуацията с носенето на отговорност. А не да се стои в засада и да се коментират чужди грешки, без да се виждат собствените. Това заяви председателят на 49-тото Народно събрание Росен Желязков.

"Това, че Бойко Борисов е сговорчив и има огромното желание да има резултат, поради което остана в парламента – не бива да се разчита като слабохарактерност. Много добре знаем, че сме първа политическа сила и на следващите избори пак ще бъдем, но не лежим на тази слава и по никакъв начин не искаме нашите колеги да считат, че подкрепата на ГЕРБ е индулгенция за ГЕРБ", добави той пред bTV. 

Председателят на НС заяви, че ГЕРБ иска да се върви в посока стабилно управление и споделена отговорност в изпълнителната власт.

"Оттук нататък, ако това бъде заявено от нашите партньори в преговорния процес в момента, тогава ще говорим за имена и няма да налагаме стигма върху нито едно име", каза още Желязков.