Предвид факта, че съм имал честта да работя с г-н Борисов, докато той е премиер – той е човек, който е взискателен и поставя задачи, които трябва да бъдат изпълнявани, и държавата да е стабилна. Аз не мога да си представя, че г-н Асен Василев ще изкара и един месец в правителство, в което Борисов е премиер, защото просто той не спазва политиките на държавата и не пази държавата от финансовите кризи. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на "Фокус" Жечо Станков от ГЕРБ-СДС.

"Просто начинът, по който той (бел. ред. Асен Василев) подхожда, е да разхищава средства във всякакви насоки, да обещава на хората неизпълними неща и затова в момента държавата се намира в такава ситуация, в която се налага всеки месец да тегли повече от милиард кредит, за да може да функционира. Всеки месец в момента държавата тегли по 1 милиард лева кредит, за да може да функционира държавата, за да могат да се плащат пенсии, заплати на полицаи, на учители и т.н.", коментира Станков.

Той подчерта, че ГЕРБ са изкарвали държавата многократно от най-тежките кризи.

"И след тройната коалиция, след Орешарски, след фалита на КТБ, след като бяха взимани грешни решения и държавата беше осъдена включително да плати реакторите на руснаците – всички тези проблеми, всички тези кризи ги преодоляхме, плюс икономическа и COVID криза. Така че ние сме показали на целия български народ. Ако има някой, който да изкарва България от кризите, това е именно правителство на ГЕРБ. Тук обаче само искам да отворя една скоба".