Представителите на протестиращите земеделци, които настояват за оставката на земеделския министър Кирил Вътев и правителството, спират с демонстрациите. Това заяви Венцислав Върбанов, председател на Асоциацията на земеделските производители в България.

"Днес ще вземем решение. Ние най-малко искаме да създаваме проблеми. Още повече след изказването на акад. Денков от вчера - че няма да се срещне с нас, защото сме искали оставка, ще призовем колегите да спрем и да останем в стачна готовност и да видим как ще се развият събитията", заяви пред NOVA Върбанов.

"Ние сме излезли с точни искания, по които постигнахме споразумение. Не мисля, че оставка на един министър би направила каквото и да е", това коментира Илия Проданов от Националната асоциация на зърнопроизводителите.

"Ние обявихме протестна готовност на 10 януари. Точно г-н Върбанов каза в национален ефир, че няма никакъв смисъл от протестите и той не ги подкрепя. Направихме преговори, дадохме шанс на правителството да преосмисли финансовата си политика към земеделието. Те не го направиха и ние излязохме на улицата", коментира Проданов.