Проектът за детската болница в "Горна баня" никога не в бил спиран. След анализ с МЗ, както и с другите институции, които имат отношения, ще вложим всички усилия - децата и родителите да имат най-модерната детска болница у нас. Това заяви министърът на здравеопазването Христо Хинков на брифинг в Министерския съвет, предаде репортер на "Фокус"

По думите му най-голямото желание е процесът да бъде обсъждан прозрачно и обществото да е част от него.

"Обещах да въведа всички добри практики, включително от предходното ръководство. Това обаче не означава, че ще се хвърля да реализирам такива проекти от огромно обществено значение, без да съм извършил проверка на всички обстоятелства", заяви още той.

"Ще има модерна детска болница, а това е закъснял проект", бе категоричен здравният министър. Той уточни, че е провел редица срещи по темата.

Стана ясно, че предстои създаването на обществен съвет, който ще следи как ще бъде изградена болницата, както се подготвят и обществените поръчки.

Припомняме, че вчера бившият министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов обяви, че строежът на детската болница в "Горна баня" е спрян от министър Хинков.