Районна прокуратура – Благоевград приключи дело за извършено престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК, съобщиха от Апелативна прокуратура - София. 

В хода на разследването е било установено, че на 20.11.2022 г. жител на с. Скрът, община Петрич, Г.Т. бил въведен в заблуждение, в резултат на което му била причинена вреда в размер на 1 600 лева.

Срещу тази сума на мъжа били предложени комплекти тенджери, ножове и

позлатени вилици от реномирани марки. В действителност му били продадени 

готварски съдове, кухненски прибори и такива за хранене, различни от показаните му първоначално мостри на предлаганите за продажба стоки.

В хода на разследването са били проведени разпити на свидетели, извършено разпознаване, приложени писмени доказателства, иззети множество вещи, приобщени към доказателствата по делото.

В качеството на обвиняем за извършената измама е бил привлечен гражданинът на Молдова В.П. (на 52 години). Той е изразил съжаление за престъпните си действия и е възстановил на пострадалия причинените вреди.

Между Районна прокуратура – Благоевград и защитата на обвиняемия В.П. е било сключено споразумение, което съдът е одобрил. Наложено му е наказание от 1 година "лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок.

Прокуратурата на Република България призовава гражданите да бъдат бдителни и да подават сигнали за подобни деяния с цел защита на своите права и да не стават жертви на престъпления.