Известният психолог Иван Владимиров - Нав е бил убит снощи след съседски скандал в София. Убийството е станало към 22:30 часа в жилищна кооперация на ул. "Черковна", сигналът е подаден от съседи, чули са странен шум. Откриват тялото на площадката между етажите. По случаят е  задържан бивш служител на МВР, работил преди 23 години в системата, уточни пред журналисти по-късно главният секретар на МВР Петър Тодоров.

През деня с пост в една от социалните мрежи майката Слава Иванова пише:

"Бях благословена майка с най-прекрасното дете. Шегувахме се, че всичко при него се получава... винаги. И винаги по трудния начин. Но той посрещаше всичко с оптимизъм и вдъхновение. Приемаше предизвикателствата с усмивка и не спираше да мечтае. Вървеше смело към мечтите си. Посвети дълги години на четене, учене, образоване, за да се върне в България и да даде най-доброто от себе си, за да учи младите хора да бъдат истински, да бъдат себе си, да бъдат победители, да вярват в доброто и да изградят правилни ценности, за да усетят красотата на битието като него. Издаде книга, с която да вдъхнови хората да видят през неговите очи колко вдъхновяващо и животопроменящо е четенето. Беше готов. Беше разперил криле за полет... и един нелеп куршум пречупи крилете му и отне светлината от очите му", написа майката във фейсбук.

Междувременно от прокуратурата излязоха с информация по случая. 

"Застрелян е в областта на лицето с един куршум. Няма свидетели на самата стрелба. В процес на изясняване сме на точната причина за убийството", каза на брифинг говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова.

По-късно от пресцентъра на СГП разпространиха съобщение, че вече официално е повдигнато обвинение на бившия служител на МВР. Ето какво гласи то:

Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем 52-годишния Р. Т. за извършено престъпление и постанови обвиняемият да бъде задържан за срок до 72 часа. Досъдебното производство е образувано.

След запознаване със събраните в началния етап на разследването доказателства, наблюдаващият прокурор е преценил, че те са достатъчни за привличане на Р. Т. към наказателна отговорност. Обвинението спрямо него е за това, че на 08.02.2023 г. около 22:30 ч. в гр. София, ул. "Черковна“, умишлено умъртвил 45-годишния И. И.

Протест пред МВР

Протест пред МВР след убийството на психолога Иван Владимиров – Нав. Убийството в София провокира организирането на протестно бдение пред сградата на МВР в София под надслов “Да запалим свещ за Нав".

“Елате в 18:00 часа пред МВР на 6-ти септември и Гурко със свещ в ръка… Защото това е геноцид, защото това е изтребление", пише в анонса на събитието във Facebook.