В 17:30 да свикаме извънредно заседание на Комисията по отбрана, за да получим повече информация и да изслушаме военния министър Тодор Тагарев. Това обяви председателят на Комисията и депутат от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев в парламента по повод падналия дрон край Тюленово, предаде репортер на "Фокус".

"Военният министър ще даде ясна и категорична информация какво точно се е случило и какви са причините. Мисля, че това е важно, защото темата е достатъчно чувствителна и не трябва да се позволяват спекулации по нея, а и да може обществото да е информирано", посочи още той.

"Да се задейства ПВО-то на Тюленово за подобен дрон не е много сериозно, защото дронът е доплувал най-вероятно. Нека да видим какво ще стане ясно на комисията и да не обвиняваме никого преди това. Хората в Българската армия си вършат съвестно работата", каза народният представител от ПП-ДБ и член на комисията по отбрана Ивайло Мирчев.

"Трябва да успокоим хората, да видим какво точно се е случило там, а не да говорим за смяна на министъра. Ако не е действано адекватно, ще има съответната проверка", добави Мирчев.

Според Гаджев, Тагарев явно е имал предвид, че всяка седмица се обезвреждат невзривени боеприпаси от Втората световна война или от Балканските войни. "Модулните групи, които се занимават с обезвреждане на боеприпаси, са достъчно големи професионалисти. Нека да видим дали е погрешно разбран министър Тагарев", смята Гаджев относно твърденията на министъра на отбраната, че всяка седмица в България се случват подобни инциденти.