От днес стартира текущият ремонт на близо 18 км от третокласния път ІІІ-2302 Червена вода – Семерджиево – Ветово на територията на област Русе, съобщиха от АПИ. Отсечката, която ще се ремонтира, започва от пресичането с път II-23 Русе – Кубрат между селата Червена вода и Ново село, преминава през с. Семерджиево и завършва в гр. Ветово. Третокласният път свързва населените места в общините Русе и Ветово.

Ремонтните дейности са възложени по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Русе. В момента се извършват подготвителни дейности на обекта. Предвидено е изпълнението на земни изкопи, ремонт на пътната настилка, попълване и подравняване на банкети, почистване на окопи и водостоци, почистване на крайпътната растителност за осигуряване на видимост за шофьорите. Отсечката ще е с нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи /мантинели/.

Стойността на ремонта е 11,9 млн. лв. Срокът за завършване на предвидените дейности е до края на септември т. г.

По време на ремонта ще се работи на малки участъци и трафикът ще се осъществява в свободната от строителни дейности лента. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация. Агенция "Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство при пътуването, но предприеманите дейности са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по отсечката.