Министерство на вътрешните работи започва разследване на цялостния начин, по който е стопанисван обектът, който се занимава с дезинфекцията на ГКПП "Капитан Андреево“. Това каза пред журналисти на пункта министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, предаде репортер на Агенция "Фокус". 

"Ние ще поемем контрола върху т.нар. златен гьол", добави той. 

"МВР започва разследване на цялостния начин, по който е стопанисван обектът, включително и информацията, от която беше установено от НАП, че редица касови апарати в този обект не бяха свързани фискално със системата на НАП", обясни служебният министър. 

По думите му няма преписки по случая. "За мен са странни действията на НАП, които са били частични доколкото съм запознат - продължавам да се запознавам със случая. Направих щателна проверка в МВР и няма нито една преписка, нито едно производство,което да се води по този повод. Това за мен е странно", добави той. 

"До мен не е достигнала информация някой орган на държавата да е събрал данни и да ги е внесъл в прокуратурата", подчерта Демерджиев. 

За лабораториите той каза, че ще бъдат под държавен контрол.

"Ще се пусне жп линия по отсечка Одрин-Ямбол и по отсечка АМ "Марица" до Лесово, за да бъде равностоен на този", стана ясно от думите на министъра. Ще има и за електронно управление на пункта, както и нови три линии ще бъдат пуснати до края на месеца, като метеорологичните условия може малко да забавят процеса, предупреди той.