Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ) и фондация "Кампания А21" отбелязват официалното начало на съвместна кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова и сексуална експлоатация "Виждаш ли ме?", информира пресцентърът на Комисията.

Кампанията цели да насочи общественото внимание и да повиши чувствителността на уязвимите групи към рисковете от въвличане в трафик на хора с цел сексуална и трудова експлоатация.

Събитието ще се състои на 26 октомври 2022 г., в "Дом на киното", гр. София, ул. "Екзарх Йосиф" № 37 и ще започне с пресбрифинг от 18 ч., с участието на г-жа Моника Бийчър, заместник-министър на вътрешните работи и член на НКБТХ, г-жа Моника Николова, директор на фондация "Кампания А21" България и г-н Крисчън Елиът, режисьор и директор на кампанията.

Двата късометражни филма, на основата на които е изградена кампанията, разглеждат различните начини на въвличане и форми на експлоатация, свързани с престъплението. Филмът "Град на призраци" поставя акцент върху трафика на хора с цел трудова експлоатация, а "На брега на морето" разглежда темата за трафика на хора с цел сексуална експлоатация.