Продължават да излизат все по-окончателни данни на база екзитпол на социологическите агенции.

Вече е ясно, че ГЕРБ-СДС печели изборите, като вотът на обединението, водено от  Бойко Борисов ще е около 25.5%. Това ще осигури около 66 представители на коалицията в новия парламент. 

Втори остават бившите управляващи от "Продължаваме промяната". Кирил Петков и компания ще имат около 50 депутата. Трети категорично са от ДПС с резултат от около 13%, които им гарантират 37 депутатски места.

Четвъртото място, макар и с малко на този етап е за БСП, с малко под 11%, следвани от "Възраждане" с малко над 10%. Това осигурява на партиите съответно 28 и 26 депутати. Тук обаче е възможен обрат, след преброяване и на последния глас официално.

Последната партия, която със сигурност влиза в парламента е "Демократична България" с около 8%, които й осигуряват на този етап 22 депутати.

ИТН и "Български възход" са на ръба на 4%-а бариера. Шансовете на партията на Слави Трифонов изглеждат по-добри  на този етап, но отново ще се чакат последните преброени бюлетини. Ако някоя от двете формации прескочи бариерата, ще разполага с 11 народни представители. В противен случай, тези квоти ще се разпределят между останалите 6 партии.