Започна възстановяването на водопроводната мрежа в най-засегнатите части на карловските села Каравелово и Богдан. Екипи на ВиК-Пловдив, подсилени от допълнителна тежка техника, започнаха подмяна на тръбите. Това съобщи областният управител на област Пловдив Ангел Стоев, който е в постоянна координация с кмета на Карлово Емил Кабаиванов и ръководителите на място от страна на 61-ва Стрямска бригада.

"Целта е улица по улица да се затвори мрежата и да се възстанови водоподаването в селата на 100%. На този етап и в двете села вода има само в 50 на сто от домовете, като тя продължава да бъде негодна за пиене“, допълни областният управител. В Каравелово и Богдан днес работят 180 доброволци и 37 военнослужещи, които продължават да почистват къщи и дворове, подпомогнати от значителен брой малки булдозери, тип "бобкат“.

В Каравелово днес е пристигнала допълнително малка техника и доброволци от общините Казанлък и Пирдоп, които са се включили в дейностите по възстановяване. На място аварийно-възстановителите дейности се координират от заместник-кметовете на община Карлово Данка Зидарова-Люртова и Николай Цветков, кметовете на селата и военните.

"Приоритетно се работи по почистването на най-засегнатите домове, за да може преди зимата да започнат вътрешните ремонти, дворовете също се разчистват поетапно по плана на военните“, заяви Ангел Стоев. Продължава разчистването и на деретата, речните корита, работи се и по изграждането на временни мостове.

Припомняме, че на 2 септември след пороен дъжд бяха наводнени населени места в общините Карлово, "Марица“ и Калояново. Те бяха залети от придошлите реки Татлъ дере, Слатинска, Богданска и Стряма. Най-тежко бяха засегнати карловските села Каравелово, Богдан и Слатина.