Започна срещата на ГЕРБ-СДС с представителите на ДПС, предаде репортер на "Фокус"

От първата политическа сила присъстват Десислава Атанасова, Томислав Дончев, Даниел Митов, Деница Сачева, Делян Добрев, както и самият кандидат за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел.

ДПС е представлявано от Йордан Цонев.

"Консултациите, които инициирахме с вчерашната програма са за това нашият кандидат за премиер да представи своите приоритети и да търсим съгласие за тях", каза Десислава Атанасова от ГЕРБ–СДС.

"През изминалите 14 години с немалка част от вас сме работили и постигали резултати. Особено младите таланти в регионите и сме отстоявали евроатлантическата ориентация на България", обърна се Мария Габриел към ДПС.

"Изправям се пред вас със съзнание за голяма отговорност. Само с диалог можем да постигнем успех. Да покажем амбиция, че може да постигнем работещо правителство. България има нужда от своя авторитет в ЕС. Ангажиментът към българите в страната и чужбина е да работим за тях. За мен това е предизвикателството за днес. Смятам, че това е началото да намерим общи точки", допълни Габриел. 

Приоритетите:

На първо място работещо правителство.Стабилизиране на публичните финанси и приемане на бюджет.Правосъдна реформа - приемане на правосъдни реформи. Както и освобождаване на Иван Гешев като главен прокурор.Справяне с инфлацията и ръста на ценитеПриемане на България в еврозонатаПодобряване на сигурността на българските граждани, членството в Шенген, ясно спазване на ангажиментите ни свързани с членството ни в НАТО. Активно участие на България в борбата с раковите заболявания.