Ректорът на УНСС даде символичен старт на прием на документи за участие в класиране и явяване на кандидатстудентски изпити за образователно-квалификационна степен "бакалавър". Кандидат-студентите могат да избират между 53 специалности и да кандидатстват за "магистър" по специалност "Право" след средно образование. https://priem.unwe.bg/bg/pages/12698/какво-да-кандидатствам-.html 

Ректорът подчерта, че дефакто кампанията е започнала, защото има регистрирани близо 3000 кандидати в онлайн системата на УНСС.

Кандидатстудентски документи ще се приемат на място от 10 до 28 юни 2024 вкл. освен в Центъра за прием на документи в УНСС – София и в Регионалния център за дистанционно обучение (РЦДО) – Хасково, както и в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация (ЦКПИ).

Документи могат да се подадат и онлайн от 10 до 30 юни 2024 г. вкл. през платформата "Уеб-прием“ на УНСС. Напомняме, че желаните специалности трябват да бъдат вписани с подаването на документите.

УНСС очаква и завършилите през тази година, които все още не са получили дипломите си.

Важно! Тези, които не са доволни от своите резултатите от държавните зрелостни изпити, могат да се явят на последния изпит във формат ДЗИ (матура) по БЕЛ, който ще се проведе на 23 юни в УНСС.

Желаещите да учат в УНСС могат да кандидатстват с оценките от Държавния зрелостен изпит (ДЗИ) или да се явят на кандидатстудентски изпити в УНСС, ако желаят да повишат своя бал. При образуването на състезателния бал се взима най-високата оценка, независимо на кой от изпитите е получена.

Периодът за явяване на РЕДОВНИ ИЗПИТИ е от 2 до 5 юли. https://priem.unwe.bg/bg/pages/12966/редовни-изпити-и-класиране.html 

Кандидатстудентски документи за участие в редовни изпити и класиране. https://priem.unwe.bg/bg/pages/22550/документи-и-такси-за-кандидатстване-редовни-изпити-и-класи-ране.html 

При образуването на състезателния бал се взима най-високата оценка, независимо на кой от изпитите е получена.

С цел улесняване на кандидатстването, ефективна комуникация и подкрепа на кандидат-студентите Университетът откри модерен колцентър (тел. 02 90 52 999). Работното му време е от 8.00 до 20.00 ч. в делнични дни и от 9.00 до 16.00 ч. в събота, неделя и в празнични дни.