Започна последната среща за деня, броени часове преди връчването на първия проучвателн мандат, в която кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел разговаря с ИТН в парламента, предаде репортер на "Фокус". 

От страна на ГЕРБ-СДС са председателят на партията Бойко Борисов, Томислав Дончев, Десислава Атанасова и Румен Христов, а представители на ИТН са Тошко Йорданов, Станислав Балабанов, Филип Станев и Ивайло Вълчев.

"Моето предложение е за експертно правителство с ясна визия за резултати и ясни срокове", каза Мария Габриел в началото на срещата с ИТН.

"Що се отнася до експертен кабинет винаги сме казвали, че трябва да има хора експерти в изпълнителната власт. Мина много време и част от нещата, които казахме пак трябва да ги преповторим. Трябва да има редовно правителство, министрите да бъдат експерти, но важна е програмата. Без разумен нехарчещ бюджет - не е добре да се върви по този път. Имате изключителна тежка задача да разговаряте с БСП, защото ние имаме различия. Подкпрепа бихме дали за конкретни неща. В ИТН има всякакви експерти и не е нужно да ви убеждавам в това", посочи Тошко Йорданов.

"Нямате подкрепа засега, предстоят ви тежки разговори. Няма да подкрепяме безумно харчене на държавния бюджет", заключи Йорданов