От снощи започна да се пълни водопровода към Своге, поетапно, но качеството на водата все още не е добро. Тя тръгна кафява, сега се е поизбистрила малко. Това съобщи зам.- кметът на Своге Валентин Михайлов, в предаването "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“.

"Трябва ни да кажем 12 часа да може да напълним спокойно, трябва да проверим за аварии, трябва да се хлорира, тоест, да може да се подготви за пиене, и предполагам, че довечера някъде към 19.00 часа може би този въпрос ще отпадне. Заедно с колегите ВиК район Своге работим в тази посока. Това ме подсеща да кажа, че ние през целия ден ще продължим да раздаваме питейна вода, ще продължим да работят водоноските, ще продължим да обикаляме крайните квартали и особено сега е насочено вниманието към по-високите, защото там ще дойде по-късно. Тоест, ние продължаваме с организацията на снабдяване на населението докато не отменим извънредното положение в края на деня. Надявам се в момента, в който от ВиК район Своге кажат, че водата става за пиене, че е годна за такива нужни, аз веднага ще отменя извънредното положение, посочи инж. Михайлов.

"Водата доде първо в селата - Искрец има вече от вчера, Свидня е следващото село след Искрец, и там вече започна водопровода да се пълни, започва да се ползва за санитарни нужди. Най-трудно ще бъде в града във високите квартали на град Своге“.

Зам.-кметът на Своге Валентин Михайлов изрази благодарност към държавните институции за разрешаването на кризисната ситуация в Своге.

Евелина БРАНИМИРОВА