Зам.-кметът Валентин Михайлов: Работи се по извеждане на два шахтови кладенеца за вода от р. Искрецка към Своге

Започна работа по извеждане на два шахтови кладенеца за вода от р. Искрецка към Своге. Това обяви инж. Валентин Михайлов, зам.-кмет на Своге, в интервю за предаването "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“.

"Управителят на ВиК-София и разбира се хидрогеолог, са определили едно място по препоръките на експерти за извеждане на два шахтови кладенеца. Днес ще започнем тяхното изграждане, за да може да се види дали може да се намери някаква алтернатива“, уточни той.

Възстановяването на основния водоизточник е задача № 1.

"Намирането на причините, евентуално отстраняването им, възстановяването на това водохващане е от първостепенно значение за Община Своге, всичко друго е помощ. Към днешна дата имаме достатъчно вода, но предвид това, че не знаем докога ще продължи, може би ще се наложи да поискаме нова помощ“, допълни зам.-кметът.

За Своге и региона е осигурена вода от държавния резерв, вчера е пристигнала и помощта от Гоце Делчев.

"Водата от Дупница идва днес, вчера дойде водата от Костенец и от Столична община дойде водата. Успоредно с това всички система с чиста питейна вода всеки ден регулярно пътуват към Община Своге, и ние успяваме да раздадем по кварталите и по селата. Така че засега успяваме и се справяме“, допълни още инж. Михайлов.

Бедственото положение в Община Своге остава, стана ясно още от думите на зам.- кметът.

Евелина БРАНИМИРОВА