Днес се подписва празен чек за нова военна помощ за Украйна. Не можем да бъдем съпричастни с данните и фактите и с политическия замисъл зад тези факти. Това каза депутатът от БСП Атанас Зафиров на брифинг пред журналисти относно предложението да предоставим на Украйна неизправни ракети С-300, предаде репортер на "Фокус".

"След като дадем зенитните ракети, комплексите стават ненужни. Следващата стъпка е да дарим и тях. Това е изключителна форма на национално предателство", посочи той.

"Не сме удовлетворени от информацията, но не бива да търсим отговорност от военното ръководство. Те са си изпълнили задълженията си да дадат справка за това с какво разполага България. Решението е на правителството и политическото ръководство", каза Корнелия Нинова.

По думите й от всички дарения досега страната ни не е получила нито 1 лев компенсация от ЕС, а ключов момент е отсъствието на депутатите-вносители Бойко Борисов, Кирил Петков и Ивайло Мирчев. "Това е национално предателство, което е заплаха за националната сигурност. Това е грандиозен скандал и гавра с истината и парламентаризма, затова напуснахме пленарната зала", отсече тя.