Търсихме онзи баланс да не се увеличава цената на превозните документи. Това каза Зафир Зарков – заместник-председател на Комисията по транспорт и пътна безопасност към Столичния общински съвет по време на демонстрация за въвеждане на нови превозни документи в градския транспорт на София, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Градският транспорт е недофинансиран. Билетите с възможност за прекачване са два вида - билет 30+ за 1,60 в рамките на първите на 30 минути да се прекчвате неограничено в градския транспорт и 60+ на цена 2, 20 лв.“, допълни Зарков.

Директорът на ЦГМ Димитър Дилчев, каза че новите билети ще са на същата цена с прекачване. "Пластиката ще може да се закупи от ЦГМ и да се зарежда. Хартиеният билет в метрото може да се закупува за еднократно пътуване на цена от 1,60 лв., а в превозните средства за 2 лв. Валидацията ще бъде само при качване в превозното средство, задължително от 1 януари. Ако не се валидира ще има глоба от 3 лв. Валидацията ще помогне за разбиране навиците на пътуващите, за да направим транспорта още по-добър.“