Установен и задържан е извършителят на тежката катастрофа, при която е убит човек. За няколко часа криминалисти от ОДМВР-Разград издириха автомобила, причинил пътно-транспортното произшествие и водача, избягал от мястото на инцидента, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Както по-рано информирахме, сигналът за тяло на мъж, открито в гориста местност по пътя между Киченица и Просторно, е получен в полицията около 11.20 часа днес. При извършения оглед от оперативна група е установено, че загиналият е 24-годишен младеж от село Каменово. В близост до трупа са намерени части от автомобил.

По първоначални данни катастрофата е станала около 01.00 часа на 26 февруари. Колата "Ауди А4“ със съответните следи от удар е открита до къща в град Завет, семеен имот на 19-годишният водач от Разград. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Той е задържан в Районното управление. В хода на бързите и целенасочени оперативно-издирвателни действия са събрани свидетелски показания, според които жертвата се е движела неадекватно по средата на пътното платно. Предстои да бъде направена аутопсия, както и множество експертизи, които да установят обстоятелствата, довели до тежкото произшествие.