Задържаха близо до Велинград водача на катастрофиралия край Чирпан бус с мигранти, съобщиха за "Фокус" от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик. 

Мъжът е на 35 години от Ракитово. Той е бил задържан в района на Гара Костандово от служители на РУ Велинград, след взаимодействие с ГДНП. Засега от полицията не разполагат с информация дали той е организаторът на канала.

Окръжна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за причиняване на катастрофа по непредпазливост, при която е загинало едно лице и са причинени телесни повреди на повече от едно лице - престъпление по чл. 343 от Наказателния кодекс.

Днес, 26 февруари 2023 г., около 05,05 часа, е бил подаден сигнал за пътнотранспортно произшествие с микробус "Фиат Дукато", който се е ударил в крайпътна мантинела на автомагистрала "Тракия", км 165, край с. Оризово, обл. Стара Загора. На място са пристигнали полицейски и медицински екипи. Установено е било, че водачът е избягал, а в превозното средство са пътували 45 чужденци - граждани на Афганистан, всички мъже. Един от тях е загинал, а 32 са откарани в болница.

Вероятната причина за катастрофата е спукана гума. Мигрантите са пътували в посока София. Действията по разследването продължават.

Очаквайте подборности!