Трима мъже са задържани за притежание на наркотици. Около 17.30 часа на 1 юни в село Ушинци е спрян автомобил "Опел Астра", с който се придвижвали 38-годишен водач и 43-годишен пътник от Разград, както и 41-годишен пътник от град Исперих.

При извършеното претърсване в джоба на предната дясна врата на колата е открит найлонов свитък с кристалообразно вещество и тегло 11 грама, реагиращо на метаамфетамин, съобщиха от ОДМВР-Разград.

Последвал личен обиск на 38-годишния водач от Разград. У него са намерени два свитъка – хартиен и от фолио, с 0,90 грама метаамфетамин.

В хода на процесуално-следствените действия е извършено претърсване и на адрес в Разград, обитаван от 43-годишния пътник в спрения автомобил. Намерен и иззет е малък хартиен свитък с тегло 0,5 грама с кристалообразно вещество – метаамфетамин.

След отвеждането на лицата в сградата на РУ-Разград, водачът е изпробван за употреба на наркотици. Пробата е отчела положителен резултат за амфетамин и метаамфетамин. Задържан е за срок до 24 часа. По случая се води досъдебно производство по чл.354 А, ал.3 и чл.343 Б, ал.3 от НК.